maanantai 23. helmikuuta 2015

Hiihtoloma vihdoin !

Hihtoloma alkoi, ja on meillä parhaimmillaan käynnissä . Itse lymyilen tällä hetkellä kymmenen tunnin ajomatkan päässä kotoani. Ensimmäistä kertaa elämässäni 'eksyin' Lappiin, mitä mahtavammassa seurassa , kun oman miehekkeen kanssa. :)
 Perjantaina en mennyt kouluun, vaan pakkasin ja liikuttelin hevosen, jonka jälkeen alkoi piinaavan pitkä ajomatka kohti Rukaa. Täytyy myöntää, että matka oli todellakin puuduttava mulle, joka hädin tuskin muutenkaan jaksaa kolmea tuntia pidempään istua autossa yhtä putkea. Tehtiinhän me pysähdyksiä, jopa kaksi. Eka Pihtiputaalla jossa käytiin syömässä ja toinen sitten vielä enemmän pohjoisessa, mutta se oli vaan nopea vessa käynti taasen.

Perjantaina noin puolen yön aikaan päästiin perille, ja täällä oli paljon enemmän lunta kuin etelässä kotoa lähdettyä. Tänään kirjoituspäivänä , olen saanut viestiä perheeltäni, joka sanoi että etelässä ei ole enäää tietoakaan lumesta. Pelkkää vettä ja jäätä joka paikassa, sekä Helsingin suunnalla paistatteleekin jo vihreä väritys. Järkyttävää kuvitella että meillä kotosalla on vihertävää , kun taas täällä Rukalla luonnonlunta on melkeinpä metrin verran, ja eilen illallakin lunta oli tullut viitisen senttiä lisää. Eli täältä ei ainakaan lumi lopu kesken loman !

Lauantaina heräiltiin jossain yheksän aikoihin, pakattiin kamat ja lähettiin rinteelle, jonne mökiltä on auton kanssa noin viitisen kilometrin matka. Kuitenkin mökin ikkunasta illalla näkee hyvin rinteet, ja tuntuu että ne olisivat paljon lähempänä kuin viiden kilometrin päässä.
Rinteillä selvisin jopa hengissä, pientä alkukankeutta oli havaittavissa, kun olihan viimeisestä laskettelu kerrasta kulunut jo neljä ellei jo viisikin vuotta. En kuitenkaan kaatunut, ja selvisin jokaisen mäen alas ilman kaatumisia, hieman rauhallisella tyylillä, mutta kumminkin alas saakka.
Laskettiin vain noin kolmisen tuntia ja palattiin mökille syömään Aleksin ja kumppaneitten kera. Kelinkin oli ihan jees, tosin mäen päällä tuuli 10m/sekunnissa, ja oli hieman kylmähkö tuuli. Pakkastakin oli noin nelisen astetta.
Illemmalla käytiin vielä ajelemasa moottorikelkalla, huisia. :D

Sunnuntai menikin sitten eniten kelkan kyydissä istuskellen, kävellen ja pelaten bingoa Aleksin mummon kanssa. Ikinä en ole varmaan niin rankkaa kävelylenkkiä vetänyt mitä tuli tällä kertaa vedettyä. Sen verta jyrkkiä ja pitkiä mäkiä että oikeasti hikivalui itsellänikin niitä tepastellessa ylös päin Mummon ja Aleksin pikkuveljen kanssa, poikien ollessa ajalemassa kelkoilla ympäri Rukaa. Keli oli ihan asiallinen , noin asteen verran pakkasta ja pientä lumisadetta havaittavissa. Iltapäivästä keli meni nollille, sillä ainakin ajaessa lasit kastui ihan märiksi..
Käytiin illemmalla myös tutustumassa vähän Rukan kylään Aleksin kera, eikä oikein mitään ihmeellistä tarttunut mukaan, kuin kämänen pääkallo karkkipussi. Jospa jossakin vaiheessa löytäisi jotain kivaa kotiin viemistä ..

Tänään, maanantaina sitten oltiinkin kuutisen tuntia mäessä ja loppu illan vietinkin mökillä. Tänään mäessä jopa menin mustankin mäen, ja vauhtia löytyi jo hieman enemmän, sekä kaivattu kaatuminenkin tuli, mutta sekin taisi tulla silkan väsymyksen takia. Mutta ei se mitään, ne kuuluu tähän harrastukseen ! Kelikin oli oikein kiva, vähän tuuli , noin kolmisen metriä sekunnissa, sekä pakkastakin oli noin nelisen astetta. Aurinkokin hieman pilkahteli, ja porukkaa rinteillä oli enemmän kuin viimeksi, ja joihinkin hisseihin odotettiin sen 25 minuuttia ennen kuin päästiin koko hisseihin..
Tänään päästiin myös Aleksin kanssa leipomis puuhiin, ja väsättiin koko poppoolle pizzaa, ihan pohjia myöten, ja kaikki tuntui pitävän pizzasta, ainakin päällisin puolin... :D
Nyt jatketaan ilta puuhia, ja odotellaan jospa Aleksi ja Aleksin isä palaisivat kotiin ajoreissulta, jotta päästäisiin saunomaan ja nukkumaan.. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti