maanantai 2. maaliskuuta 2015

Hiihtoloman loppu

Tiistaina tais olla viimeinen välipäivä , eli tuolloin ei menty myöskään mäkeen. Enimmäkseen oltiin mökillä tai ajelemassa kelkalla. Käytiinhän me Aleksin  kanssa pyörähtämässä myös Kuusamossa kelkalla, syömässä kauhean makuiset ranskalaiset ja hampurilaiset, sekä ostamassa vähän lisää aktiviteettia mökille. Matka tuntui kauhean pitkältä ja oli tosi pomppuista, ja senkin takia meno matkassa kestikin kauhean kauan.
Ilta hämärtyi kun lähettiin kotia päin ajelemaan, ja kelkan lampuilla näkikin jo hieman paremmin montut jotta niitä pystyi väistelemään ja varomaan paremmin. Myös kuskikin keksi erityisen hyvän kikan jonka avulla tultiin hyvinkin reippaasti takaisin Rukalle Kuusamosta.

Keskiviikkona mentiin taas Rukalle mäkeen, ja tällä kertaa aurinkokin pilkahti taivaalla ! Oli huikean hyvä keli lasketella, ja ihmisiäkin oli rinteissä paljon. Grillattiin myös rinteen alla olevassa grillipaikassa makkaraa ja syötiin mahamme täyteen ja jatkettiin laskettelua noin viiteen saakka kunnes palattiin takaisin mökille syömään Mummon ruokaa.

Torstaina aamulla herättiinkin jo seittemältä, syötiin ja pakattiin laskettelukamppeet autoon ja lähdettiin ajamaan Pyhälle. Noin parisen tuntia sinne ajoi, ja päiväkin alkoi valaistua kun päästiin perille.
 Pyhä oli myös kiva paikka, siellä tosin oli paljon paljon vähemmän ihmisiä, eikä siellä tarvinut edes hissiin jonotella kun pääsit suoraan hissiin. Keli oli hieman erikoinen, rinteiden alla paistoi aurinko ja oli tyyntä, kun taas mentiin rinteiden päälle, siellä tuuli niin kovaa ja lunta pöllysi ettei eteenpäin nähnyt kuin parin kymmenen metrin verran.
Myös rinteiden väritykset olivat hieman outoja, mukamas punasia rinteitä oli sellaiset hyvin rauhalliset, laakeat mäet joissa ei ollut kuin yksi kunnollinen mäki, tai sitten mentiin äärilaidasta toiseen, kun eräs 'punainen' mäki oli hyvin jyrkkä ja vastasi tosiaankin enemmän mustaa rinnettä, mutta siitäkin selvittiin !
 Pyhällä syötiin myös lounas, joka itselläni taisi olla tropicana pizza,joka oli oikein hyvää, eikä se ollut niin rasvainenkaan mitä jokin kotipizzan tekele voi olla.
 Syönnin jälkeen lasketeltiin heti kunnes oli pakko lähteä takaisin mökille.
Matkalla poikettiin myös ihmettelemässä Suomulla mimmosessa tilassa paikka nykyään olelee, ja siellähän se kiinni oli.. Sen tulevaisuudesta ei vielä kuulema tiedetä yhtään mitää, aukeaako se enää ollenkaan.  Mutta jos se joskus aukeaa, olisi kiva käydä sielläkin laskemassa .. :)
Illemmalla käytiin sitten vielä kelkkailemassa miehen kanssa.

Perjantaina nukuttiinkin sitten hieman pidempään, ja syötiin rauhakseen aamupalaa ja hypättiin Aleksin kanssa kelkkaan ja käytiin hieman ostoksilla Rukan kylässä, ja muutenkin ajelemassa ympäri Rukaa.
Illemmalla karautettiin vielä iltamäkeen, joka jäikin sitten viimeiseksi kerraksi. Perjantaina illalla sitä tajusi vasta , että nyt se loma oikeasti on mennyt ohi, aluksi se ei tuntunut menevän/liikkuvan mihinkään, mutta nyt sitten ollaankin jo perjantaissa, ja huomenna olisi paluu kotiin.
 Täytyy myöntää , etten ennen reissua olin sitä mieltä että jään mielummin kotiin kuin lähden kymmennen tunnin ajomatkan päähän kotoani johonkin melkein tuntemattomien ihmisten sekaan viikon ajaksi, mutta nyt pitää sanoa että onneksi lähdin ! Taas ollaan yhtä kokemusta rikkaampia. Ja Lappi on aivan huippu paikka, johon on pakko palata viimeistään ensi talvena uudelleen.

Lauantai aamuna vielä aamupala, loppu tavaroiden pakkaus, siivous ja ajo kotia. Jäin kuitenkin vielä tienpäälle, sillä meninkin Aleksille yöksi. Siitä sitten sunnuntaina tultiin meille, kotiin.

Koko reissusta päällimmäiseksi jäi mieleen rinteet ja se maisema mitä Lappi todellakin tarjoaa. Siellä ihmiset ovat oikeasti ystävällisiä, hymyilevät sekä tervehtivät tuikituntemattomia kuin tuntisivat ne läpi kotaisin.
Ja ne porot ! Näin ekaa kertaa elämässäni näitä sarvekkaita, vaikkakin vaan tarhoissa, mutta silti. Hauskan näkösiä elikoita.

Pakko,
oikeasti pakko, päästä vielä joskus lappiin !

Rukan maisemaa.

Elämäni paras kaakao mitä oon tainu koskaan maistaa, nam ! 

<3

Illalla mökin ikkunasta näki hyvin Rukan rinteet ja niiden valot. 

Suomulta napattu kuva. Hiljaista on..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti