torstai 22. toukokuuta 2014

~ Ahkeraa opiskelua viikolla 17


Kulttuuriohjaukseen tutustuminen vko 17

Kyseisellä viikolla meillä oli vain neljä tuntia kulttuuriohjaukseen tutustumista. Puhuimme aluksi Shakespearesta, ja sen erilaisista teoksista. Saimme pian tehtäväksi valita yhden hänen näytelmistään, ja toteuttamaan siitä jonkin kohdan kuvataiteen tai videon muodossa. Eli kulttuuriohjauksestakin tuli ns oma työ. Nyt kuitenkin tähän päivään mennessä työ alkaa olemaan jo pian valmis, ja ensi viikolla sitten esittelen sen vielä muille, jännittävää !

Katsoimme hetken runovideoita ja sen jälkeen saatiinkin sitten ryhmissä tehtäväksi valmistaa tai etsiä jostain jokin kiva runo, joka miellyttää jokaista. Omaan ryhmääni kuului Venla, Nea G. sekä Nico. Löydettiin paljon erilaisia runoja, mutta kaikki ei kuitenkaan ihan miellyttäneet. Runot piti vielä esitelläkkin nykyaikaiseen tyyliin muille. Otimme erään runon, jossa runoilija oli lähdössä reissuun. Tehtiin siihen runon ohelle pieni venyttely.
  Pian vasta sen jälkeen kuultiin että runot piti esittää henkilökunnalle ja kotalaisille, joista eräs oli pärjännyt taitaja kisoissa varsin hyvin. Runojen esittämisten jälkeen laulettiin vielä pikaseen Jannen kitaran säestämänä Sankarit biisi, joka oli ihan hyvä veto, ainakin sanojensa puolesta. Laulaminen meni oikein hyvin, tosin ehkä hiukan nuotin vierestä, mutta kuitenkin omiin korviin laulu kuulosti ihan kohtalaisen hyvältä.

Teknisten ja kädentaitojen ohjaamiseen tutustumienn vko 17 

Tällä kertaa aiheena oli kankaan painantaa, joka oli jokseenkin tuttua hommaa peruskoulusta. Tunnilla oli tarkoituksena kokeilla erilaisia tekniikoita, muunmuassa tuputtamalla muotin lävitse ja vihanneksia käyttäen. Ensiksi kuitenkin käytiin hetki teoriaa.
  Hommiin päästyä, aloitin sabluunoilla, joita tuputtelin jonkin aikaa siinä kankaalle. En muistanutkaan kuin vähän sitä väriä tartti ottaa että kankaaseen saa siistin jäljen, eikä semmosta epätasasta, levinnyttä jälkeä. Kun sitten aloin ottamaan vain vähän väriä kerralla, jäljestä tuli huomattavasti siistimpää.
 Vihanneksista alias peruna pääsi painanta käyttöön. Siitä piti ensin hieman vuolla oman mallisekseen, jotta sai sen tietyn painannan tehtyä. Aloin ekaksi vuolla P kirjainta, jonka sain vuoltua valmiiksi, kunnes tajusin että kirjaimen piti olla muotissa väärinpäin, jotta se menee paperiin oikein päin. Eikun perunaa vuolemaan uudelleen, ja tekemään se P kirjain nyt oikeaan suuntaan osoittamaan. Perunalla oli oikeastaan ihan kiva tehä painatuksia.
 Kuvaa kyseistä työstä en löytänyt enää puhelimelta, kun puhelin tässä pari päivää sitten tilttasi, ja tiedostoja sieltä katosi mieletön määrä pois.. :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti